Συνέντευξη με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο»


Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που εφέτος αισίως έκλεισε τα 15 χρόνια ζωής, ξεχώρισε η ενότητα με τίτλο «ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ - our stolen circus».

Το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σταθμός για το ελληνικό θέατρο, ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του ‘73 στα χρόνια της δικτατορίας. Πρόκειται για ένα έργο που στηλιτεύει την κοινωνική αδιαφορία, την υποκρισία, τη λογοκρισία και τη διαστρέβλωση της ιστορίας.
Σαράντα χρόνια μετά έρχεται να πάρει θέση η γενιά που ένιωσε να πνίγεται από την εποχή της μεταπολίτευσης με «Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο», μια γενιά που παλεύει όπως τότε να παραμείνει ελεύθερη και αντισυμβατική.

«Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο» είναι το ντοκιμαντέρ των Χρήστου Πανάγου και Κώστα Μακρινού, το οποίο επιλέχτηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι ίδιοι οι δημιουργοί το προσδιορίζουν ως εξής:

«Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον “πυρετό” δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ο B.D. Foxmoor (Active Member) μαζί με το Low Bap μπουλούκι Kramahoperrata 2012, αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του μεγάλου εκείνου τσίρκου, στήνουν “Το Κλεμμένο Μας Τσίρκο” για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά, τη γενιά της μεταπολίτευσης, τα “αγδίκιωτα φταιξίματα”.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου αυτού τσίρκου σε Ελλάδα και Κύπρο».

Διαβάστε όλη την συνέντευξη των δημιουργών του ντοκιμαντερ στο i-jukebox.gr 
κάνοντας κλίκ εδώ

Επισκέπτες

Από το Blogger.

Translate

Αναγνώστες