anti-festival @ Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (31/5)


Η Αριστερή Πρωτοβουλία, δηλαδή εμείς οι απλοί πλην πολιτικοποιημένοι φοιτητές, παρεμβαίνουμε αποφασιστικά στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας με κάθε μέσο, με στόχο να οικοδομήσουμε την κοινωνία του αύριο. Μια κοινωνία που όπως εμείς την θέλουμε πρέπει να ενδιαφέρεται για τα κοινά, για το δικό της συμφέρον ως οντότητα, να την διακατέχουν αισθήματα ευθύνης, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης των αναγκών της.

Θεωρούμε ότι ο πολιτισμός είναι ένα εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας. Για αυτό πιστεύουμε ότι η κοινωνία του αύριο δε μπορεί να περιορίζεται στους παθογενείς και παθητικούς τρόπους διασκέδασης που απλά καλύπτουν την ανάγκη της εκτόνωσης. Θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική χροιά στον όρο ψυχαγωγία ενάντια στο πως έχει καθιερωθεί στις μέρες μας.

Θέλουμε μια κοινωνία που θα κατανοεί τη σύγχρονη, ριζοσπαστική και επαναστατική θεωρία και δε θα επαναπαύεται στην γνώση, την άποψη και την τέχνη όπως δίνεται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, τους ειδικούς του συστήματος και τους επαγγελματίες συνδικαλιστές .

Θέλουμε μέσα από το φεστιβάλ να προσδώσουμε μία άλλη αντίληψη, μια άλλη κουλτούρα και να αναπτύξουμε σε κάθε άνθρωπο τα αισθήματα της: ομαδικότητας, αγωνιστικότητας και της αντιπαράθεσης. Της αντιπαράθεσης αρχής γενομένης με τον ίδιο του τον εαυτό ενάντια σε όσα μας διαφημίζονται καθημερινά : την αλαζονεία, τον ατομισμό, την απληστία.

Δούλος όλων αυτών είναι η τέχνη. Η τέχνη είναι εδώ για να εκφράσει αυτές τις αρχές και εμείς αυτό προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε. Ενάντια στις απόψεις "τέχνη για την τέχνη", "τέχνη για την εικόνα". Μέσα από τον πολιτισμό μπορούν τα μέλη της κοινωνίας να επικοινωνήσουν. Ο πολιτισμός είναι εδώ για να αναδεικνύει την δημιουργικότητα του ανθρώπου και άρα δε πρέπει να αποκόπτεται και από το πιο σημαντικό στοιχείο μιας κοινωνίας, την πολιτικοποίηση.

Σας καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στο Αντι-φεστιβάλ που διοργανώνει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας , η Αριστερή Πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη ραδιοφωνική εκπομπή Meltdown Rock show.

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013
anti-festival @ Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας
Αγρίνιο
Είσοδος Ελεύθερη
για το πρόγραμμα κλίκ στην αφίσα

Επισκέπτες

Από το Blogger.

Translate

Αναγνώστες